Het einde begint in zicht te komen. Vandaag trekken we terug van Nusa Penida richting het vaste land van Bali, maar eerst gaan we nog een snorkel tour van een halve dag doen. Hier kijken we enorm naar uit. Zeker omdat Jens wat thuis is in de zoutwater wereld door zijn zoutwater aquarium. Indonesië heeft nog één van de mooiste koraalriffen in de wereld. Er zijn er nog maar weinig zo indrukwekkend aangezien veel riffen afsterven. Zoals in vorig blog beschreven is Nusa Penida één van de weinige plekken in de wereld waar je een grote kans hebt om te zwemmen met mantaroggen. Deze hoopten we natuurlijk te zien, maar dit is niet gegarandeerd.

Om kwart na 8 werden we opgehaald aan onze accommodatie door Wayan. Geweldige kerel met gekke humor, hij noemde zichzelf dan ook crazy Wayan. Hij bleek een geweldige gids te zijn en is elke keer opnieuw enorm enthousiast als hij de oceaan op kan. Onze tour was zo veel beter dan we hadden gehoopt en was gewoon prachtig om te zien wat er zich in de oceaan bevindt.

Loading...

`

Hier een filmpje van onze snorkel tour gefilmd door Jens.

Na onze snorkel tour terug de boot op richting Sanur om dan van daar met de taxi naar ons laatste hotel te rijden in Uluwatu. Weeral prachtige kamers met een leuke sfeer.